Korez – Sorting Group

Splošni pogoji poslovanja

 

 1. Splošno

Splošni pogoji spletne trgovine www.storitve-korez.si (v nadaljevanju spletna trgovina) so sestavljeni v skladu z Obligacijskim zakonikom, Zakonom o varstvu potrošnikov, mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje in veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov ter opredeljujejo uporabo in razmerje med kupci ter storitvijo spletne trgovine. Nakup, opravljen preko spletne trgovine, se šteje za nakup, opravljen v skladu s pravnim redom Republike Slovenije. Dostavo blaga, kupljenega preko spletne trgovine, zagotavlja ponudnik na teritoriju Republike Slovenije. Splošni pogoji poslovanja so veljavni ob vsakem nakupu v spletni trgovini. Za posamezno naročilo veljajo pogoji poslovanja, ki so objavljeni v spletni trgovini v času nakupa (oddaje spletnega naročila). Pred zaključkom nakupa z izbiro potrditvenega polja oz. z oddajo naročila kupec potrjuje, da v celoti razume Splošne pogoje poslovanja in jih sprejema.

 

Osnovni pojmi:

Uporabnik: fizična oseba, ki uporablja spletno trgovino www.storitve-korez.si.
Kupec: fizična oseba, ki preko spletne trgovine www.storitve-korez.si naroči oziroma pošlje naročilo za izdelek iz ponudbe, ki je dostopna v spletni trgovini.
Ponudnik: KOREZ-SORTING GROUP, d.o.o., Stopče 21D, 3231 Grobelno, ID za DDV: SI39453006, Matična številka: 615066700.

 

 1. Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, naslov),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške dostave,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

 1. Pomoč uporabnikom

V kolikor ima kupec oziroma uporabnik spletne trgovine glede uporabe spletne trgovine ali ponudbe dodatna vprašanja ali zgolj potrebuje dodatne informacije npr. o naročilih, dostavi in reklamacijah ter o varovanju osebnih podatkov, se lahko za pomoč in informacije obrne na ponudnika preko:

elektronskega naslova: info@storitve-korez.si ali

telefonske številke: 041 751 835 (od ponedeljka do petka med 7. in 15. uro).

 

 1. Postopek nakupa

Nakupovanje v spletni trgovini poteka v slovenskem jeziku 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Izdelke lahko kupec izbira in naroča iz ponudbe izdelkov v spletni trgovini ponudnika. Vsi izdelki, ki jih kupec najde v spletni trgovini, so na voljo do odprodaje zalog.

Spletni nakup je preprost in se poteka po naslednjih korakih:

Nakupovalna košarica: ob želenem izdelku kupec izbere možnost »V košarico«. Izbrani izdelek oziroma izdelki so zbrani v košarici, lahko kupec uredi tako da spremeni količino izdelkov in/ali jih odstrani iz košarice. Košarico lahko kupec tudi dopolni z dodatnimi izdelki tako da se vrne nazaj v trgovino z gumbom »Nazaj v trgovino«. Kupec potrdi izbiro izdelkov za nakup s klikom na »Potrdi naročilo«.

Način dostave in plačila: v obrazec za naročilo kupec vnese svoje podatke in določi naslov za račun ter dostavo in v polje »Dodatne informacije« k naročilu pripiše tudi morebitne dodatne informacije za ponudnika. Kupec lahko izbira med ponujeni načini plačila.

Pregled naročila in potrditev nakupa: kupec še enkrat preveri vsebino košarice oz. naročila, vključno s količino in ceno, izbranim načinom dostave in plačila. Pred zaključkom naročila oz. nakupa z izbiro potrditvenega polja kupec poda izrecno soglasje za obdelavo osebnih podatkov in hkrati potrjuje, da v celoti razume Splošne pogoje poslovanja in jih sprejema. S klikom na gumb “Potrdi naročilo” kupec zaključi postopek nakupa. Po zaključku nakupa na spletni strani prejme kupec elektronsko sporočilo z vsemi podatki o naročilu in dostavi. Pogodba o nakupu med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o prejemu naročila).Če kupec ne prejme elektronsko sporočilo o prejemu naročila na svoj elektronski naslov, mu je na voljo ponudnikova podpora uporabnikom.

Ponudnik v dogovorjenem roku pripravi in odpošlje blago z metodo pošiljanja, ki jo je kupec izbral v procesu spletnega nakupa. Stroški dostave se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini. Ob prevzemu pošiljke je potrebno podpisati morebitne spremne dokumente.

 

 1. Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • plačilo po predračunu –kupec med možnimi plačili označi plačilo po predračunu. Predračun bo posredovan kupcu na njegov elektronski naslov takoj po prejetju naročila. Rok plačila je 5 dni. Prosimo, da nam po opravljenem plačilu na elektronski naslov info@storitve-korez.si sporočite, da je predračun poravnan.
 • PayPal (za izvedbo plačila bo kupec preusmerjen na stran PayPal),
 • plačilo s kreditno kartico (Mastercard, Visa),
 • plačilo po povzetju – poštarju/dostavljavcu kupec poravna znesek izpisan ob naročilu. Z oddanim naročilom v spletni trgovini se kupec zavezuje, da bo pri izbiri plačila po povzetju ob prevzemu blaga poravnal kupnino z vključenimi stroški dostave. Dostavna služba za tovrstno storitev zaračunava provizijo, ki ni obračunana na računu. Za stroške dostave veljajo cene po ceniku Pošte Slovenije.

 

 1. Izdaja računa

Ponudnik pošlje kupcu za naročene izdelke račun v pdf formatu na elektronski naslov kupca, ki ga je kupec navedel v obrazcu za naročilo. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za kupljene izdelke ob njihovem prevzemu. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne bo upošteval.

 

 1. Cene in veljavnost ponudbe

Vse cene v spletni trgovini so v evrih in vsebujejo davek na dodano vrednost. Cene so veljavne na dan naročila oziroma veljajo cene, ki so bile veljavne v času ko je ponudnik sprejel naročilo v svoj informacijski sistem. Prodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena, ko kupec prejme elektronsko sporočilo o potrditvi naročila. Od tega trenutka vsi pogoji nakupa veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb cen ponudbe brez predhodnega obvestila. Cene izdelkov (z vključenim DDV-jem) ne vključujejo stroškov dostave oziroma poštnine. Slike v spletni trgovini so simbolične; dekorativni material ni vključen v ceno.

 

 1. Akcijske cene in popusti

Uporabniki spletne trgovine lahko kupujejo izdelke po akcijskih cenah in cenah s popusti. Različne akcijske cene in popusti veljajo za vse kupce v spletni trgovini v času akcije oz popusta.

 

 1. Kuponi s popustom in promocijske kode

Kot način posebne promocije lahko kupci določene izdelke kupujejo tudi s pomočjo posebnih kuponov in promocijskih kod s popustom, ki jih dobijo na različne načine (na letakih, na družbenih omrežjih …). Promocijske kode ali kuponi prinašajo različne ugodnosti pri nakupu z jasno določenimi pravili in so časovno omejene. Vnos kode je omogočen pri vsakem izdelku in sicer v prvem koraku spletnega naročila – »Košarica«.

 

 1. Obdelava naročila

Ponudnik z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo sprejetega naročila, prične takoj po njegovem prejemu.

 

 1. Hranjenje naročila

Vsa prejeta naročila oziroma sklenjene pogodbe o nakupu med kupcem in ponudnikom se hranijo na sedežu podjetja ponudnika v sladu z veljavno zakonodajo.

 

 1. Odstop od naročila

Kupec lahko v skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov v 8dneh po prejemu blaga ponudniku pisno sporoči odstop od pogodbe oz. naročila.
Ob vračilu morajo biti izdelki neodprti, nerabljeni, nepoškodovani, količinsko nespremenjeni in v originalni embalaži. Vračilu mora kupec obvezno priložiti tudi račun za blago, osebne podatke in transakcijski račun, kamor kupec želi prejeti vrnjeno plačilo.
Kupec mora blago vrniti podjetju v 15 dneh po pisnem sporočilu na naslov: Korez – Sorting Group d.o.o., Stopče 21d, 3231 Grobelno.

Stroški pošiljanja vrnjenega blaga so na strani kupca. Ponudnik vrne celotno kupnino zmanjšano za manipulacijske stroške (poštnina in bančna transakcija) najkasneje v roku 15 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe na transakcijski račun kupca.

 

 1. Količine

V spletni trgovini so dovoljeni nalupi količin za lastno domačo uporabo ne pa tudi za potrebe nadaljnje prodaje. Ponudba izdelkov navedenih v spletni trgovini  je namenjena končnemu kupcu in velja za običajne količine gospodinjskega nakupa iz zalog prodajnega prostora. Ob količinah, ki ne ustrezajo zgoraj omenjenemu, si ponudnik pridržuje pravico do spremembe količin naročila in o tem vedno predhodno obvesti kupca.

 

 1. Dostava

Ponudnik pošlje naročene izdelke na naslov, ki ga je kupec vnesel pri naročilu. Ponudnik dostavlja izdelke izključno v Slovenijo, dostava izven Slovenije ni mogoča. V primeru dostave na dom oz. izbrani naslov je obvezen podatek telefonska številka za obveščanje o času dostave. Ponudnik izdelke dostavlja preko Pošte Slovenije. Odprema izdelkov se ne izvaja ob sobotah, nedeljah in praznikih. Rok dobave je 4 delovne dni, razen v primerih izrednih razmer.

Pri izdelkih, kjer so roki dostave daljši, kot so sicer predvideni, ponudnik kupca o spremenjenem roku dobave posebej obvesti.

 

 1. Reklamacije

V primeru, da izdelki kakorkoli ne ustrezajo oddanemu naročilu ali imajo stvarno napako, mora kupec o tem najkasneje v roku 3 dni po prevzemu obvestiti na elektronski naslov info@storitve-korez.si s podrobno obrazložitvijo razloga reklamacije. Če gre za poškodovan izdelek ali stvarno napako mora kupec obvezno priložiti fotografije, ki jasno kažejo na napako. Ponudnik bo v roku 5 delovnih dni obravnaval podano reklamacijo in o nadaljnjih postopkih obvestil kupca na njegov e-poštni naslov.

Reklamacija sklicujoč na stvarne oziroma prikrite napake

Kupec mora ponudniku omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, ponudnik čim prej oziroma najkasneje v roku 8 dni, ugodi zahtevku kupca. Če o napaki obstaja spor, ponudnik v enakem roku poda kupcu pisen odgovor.

Ponudnik si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo v naslednjih primerih:

 • če ugotovi, da je neustreznost izdelka posledica vašega nepravilnega ravnanja,
 • če izdelek ni bil vrnjen v originalni embalaži.

Izdelek z napako skupaj z obrazložitvijo vrnite na sedež podjetja. Če je mogoče, ga bomo zamenjali, v nasprotnem primeru pa vrnili denar na vaš TRR.

 

 1. Zasebnost in zaščita podatkov

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vašo zasebnost. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Večino strani v spletni trgovini lahko uporabniki koristijo, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa ponudnik nekatere informacije pridobi samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov ponudniku omogoča, da prepozna IP-naslov kupca, vrsto brskalnika, ki ga uporablja, in njegovo splošno aktivnost na spletu. Če kupec v svojem računalniku izklopi piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti.

Za nakup v spletni trgovini ponudnik potrebuje osebne podatke kupca. Podatkov, ki jih kupec posreduje, ponudnik ne razkriva tretjim osebam, razen za namen dostave izdelkov, trženja in promocije. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov.

Ponudnik navedene osebne podatke uporabila izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s kupcem.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Ponudnik obdeluje osebne podatke kupca na podlagi točke b 6. člena Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov. Osebne podatke kupce ponudnik obdeluje vse do trajanja pogodbe in skladno z zakonskimi roki za hrambo dokumentov.

Za vse podatke, ki nam jih kupec zaupa ponudniku s privolitvijo, ima kupec pravico do:

 • popravka kateregakoli vašega podatka,
 • izbrisa (pravica do pozabe),
 • prenosljivosti podatkov,
 • dostopa do podatkov,
 • omejitve obdelave,
 • ugovora,
 • vložitve pritožbe pri nadzornem organu.

Vse navedene zahteve lahko pošljete na e-poštni naslov info@storitve-korez.si

Ponudnik ne sprejema avtomatiziranih odločitev v smislu 22. člena Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter ne oblikuje profilov.

 

 1. Odveza odgovornosti

Vsebino, objavljeno na spletni strani ponudnika, je dovoljeno uporabljati in reproducirati le v nekomercialne namene, pri čemer pa je potrebno ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah.

Ponudnik zagotavlja kar najbolj ažurno in natančno vsebino svojih spletnih strani. Ponudnik ni odgovoren za občasno nedelovanje strani ter nezmožnosti dostopa do informacij na teh spletnih straneh ter njihove uporabe. Ponudnik ne odgovarja za morebitne viruse, ki bi se k uporabnikom preselili s te spletne strani, zato uporabnikom priporoča da svojo programsko opremo ustrezno zavarujejo pred virusi pred morebitnim prenosom s te spletne strani.

Uporabniki uporabljajo vso objavljeno vsebino na lastno odgovornost. Ponudnik si pridržuje pravico, da uporabnike napoti na druge strani svetovnega spleta in ne prevzema nikakršne odgovornosti za njihovo vsebino.

Objavljene fotografije in video posnetki ipd. so simbolični in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Ponudnik ali katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletne strani ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na spletnih straneh ponudnika ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe le če so podani pogoji za bistveno zmoto v skladu z določili OZ. Kot bistvena zmota se šteje zmota v bistvenih lastnostih izdelka in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Ponudnik ni odgovoren za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik pred objavo pregleda mnenja in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ni odgovoren za informacije v mnenjih in ne sprejema nikakršne odgovornosti, ki bi izvirala iz informacij v mnenjih.

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb pogojev poslovanja kadarkoli in brez predhodnega opozorila.

 

 1. Intelektualna lastnina

Vse pravice pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke na tem spletnem mestu so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.

Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.

 

 1. Končne določbe

Vsakokrat veljavni Splošni pogoji poslovanja so objavljeni na spletni strani Splošni pogoji poslovanja skupaj z morebitnimi spremembami in dopolnitvami veljavnih Splošnih pogojev poslovanja, ki so nastale zaradi spremenjene poslovne politike ponudnika ali veljavne zakonodaje.

Začetek veljavnosti: 1.12.2020.

 

Podatki o podjetju

Korez – Sorting Group d.o.o.

Stopče 21d, 3231 Grobelno

Telefon: 041 751 835

E-pošta: info@storitve-korez.si

IBAN: SI56 0483 5000 3515 531, NKBM
Matična številka: 6150667000
Davčna št.: SI39453006